Cioloş megerősítette, hogy nem lép be az USR-be

Nem lép be Dacian Cioloş a Mentsétek meg Romániát Szövetségbe (USR) - derült ki azt követően, hogy a volt miniszterelnök találkozott Nicuşor Dannal, az ellenzéki párt elnökével.

„Meg szeretném erősíteni, hogy úgy döntöttem: nem lépek az USR irányába. Ezt a döntést azután hoztam, hogy sor került az első találkozóra Nicuşor Dannal, és ezt vele is közöltem' - írja Facebook bejegyzésében Cioloş. 


A volt miniszterelnök kifejti: mellette vannak korábbi kabinetjének egyes munkatársai, olyan emberek, akik „még sok jó dolgot tehetnek az országért”. 

„A közbeszédben hallhatóktól eltérően, fel sem merült soha, hogy én valamilyen funkcióért tárgyaljak az USR-ben. A tárgyalások minidig is e csapat és az USR közötti esetleges együttműködésről szóltak. (...) Nem én vagyok az, aki megpróbál valakit félreállítani, aki helyet foglal egy már megterített asztalnál, vagy más munkájának gyümölcseit próbálja begyűjteni” – írja Cioloş. 

A volt miniszter köszönetét fejezi ki azoknak, akik az USR-be hívják, és azt mondja: „nem tiszte” az USR döntéseit minősíteni. „Számomra világos, hogy ha most belépnék a pártba, az széthúzáshoz vezetne, s ezt nem akarom. Meg vagyok győződve arról, hogyha ugyanazon értékek mentén cselekszünk (...), akkor útjaink nagy valószínűséggel ismét találkozni fognak” – zárja szavait Cioloş. 

 

Kimaradt?