Megtalálták a Retyezát-hegységben eltűnt hegymászókat

Megtalálták hétfőn délután azt a két craiovai hegymászót, akik szombaton tűntek el a Retyezát-hegységben.

A Gura Apelor gát térségében leltek rájuk, életben vannak, egészségi állapotuk "viszonylag jó", a következő órákban azonban alaposabb kivizsgálásnak vetik alá őket - nyilatkozta a Hunyad megyei csendőrség sajtószóvivője, Nicolae Răducu. A hegymászók azt mondták, a Bucura csúcs (2.433 m) közelében érte őket a rossz idő. Ekkor elindultak vissza a Bucura tó felé, a hóvihar és a sűrű köd miatt azonban eltévedtek, és nem jutottak el a menedékházig.

Hétfő reggel három mentőcsapat - 19 hegyimentő és 8 hegyi csendőr - indult el a Bucura csúcs felé, hogy megkeressék a két eltűnt hegymászót, miután vasárnap az erős hóvihar és a sűrű köd miatt félbe kellett szakítaniuk a mentőakciót. Végül egy szabadságát töltő rendőr talált rájuk a tó közelében, majd jelentette az 112-es segélyhívón, hogy azonosította az eltűnteket - magyarázta a szóvivő.

A két hegymászó egy nagyobb csoporttal érkezett szombaton a Retyezát-hegységbe. Ők ketten elindultak a Genţiana menedékháztól a Bucura falai felé, majd miután nem tértek vissza a szálláshelyre, társaik keresésükre indultak, azonban a hóvihar és a sötétség miatt vissza kellett fordulniuk, és a hegyimentők segítségét kérték. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?