Tapsot kaptak a legtrendibb lelkészi palástok

A divatbemutatók szezonjában megmutatták magukat a brit protestáns egyházak is, Bristolban lelkészi divatbemutatót tartottak konferansziéval és templomi háttérrel. A férfi és női modellek egyaránt igazi lelkészek voltak.

lelkeszdivat naposzold

Rómában a katolikus papok egy naptár kedvéért szoktak modellkedni, brit protestáns lelkészek viszont a kifutón vonulva manökenkedtek szerdán. A világ divatfővárosaiban épp nemrég volt férfidivathét, nemsokára pedig következnek a női divathetek, így a kettő közötti szünetben miért ne lehetne tartani egy egyházi divatbemutatót is, férfi és női lelkészekkel vegyesen.

lelkeszdivat piros

A keresztény egyházi divat felekezetenként változik, sőt, mint a divatiparban, itt is vannak szezonok, csak nem tavasz-nyári és ősz-téli évadra oszlik fel az esztendő, hanem a keresztény ünnepeknek megfelelően változik a lelkészek ruházata. Az egyházi év az adventtel kezdődik, amelynek hagyományos színe a lila - ennek több árnyalatában pompázó palástot mutattak be az időszakhoz kötődően. A húsvétot megelőző nagyböjt színe szintén a bűnbánati lila.

lelkeszdivat kisno

A virágvasárnapi és pünkösdi istentiszteletre ajánlott öltözék vörös, a Szentháromság vasárnapjától kezdve azonban az évközi vasárnapokon (azaz nagyjából nyáron és ősszel) zöld. A bemutató két aranypalástot is felvonultatott, amelyet Swarovski kristályok díszítenek – ezek a nagyobb, sátoros ünnepekre valók, mint karácsony és húsvét.

lelkeszdivat arany

Az egyházi ruhakollekciót öt tiszteletes mutatta be, kiegészítőkként voltak náluk különböző kegytárgyak,   feszületek, nyakláncokat is viseltek.

A Bristolban bemutatott legdrágább ruhadarabért egyébként ezer fontot, azaz kb. ötezer lejt kellene összespórolnia egy ilyenre vágyó gyülekezetnek. 

Kimaradt?