Grindeanu: a kormány nem kap utasításokat a PSD elnökétől

Adrian Năstase volt kormányfő kijelentéseitől eltérően, a kormány nem kap utasításokat Liviu Dragneától, a Szociáldemokrata Párt elnökétől - nyilatkozta szerdán este Sorin Grindeanu miniszterelnök. 

Nincs szó utasításokról. Folyamatos párbeszéd van a párt és a koalíció vezetőivel. A magam részéről minden építő javaslatra nyitott vagyok” – nyilatkozta Grindeanu a közszolgálati televízió műsorában. 

Mint korábban írtuk, Adrian Năstase volt kormányfő szerint Liviu Dragnea pártelnöknek más kommunikációs módszert kell találnia, mert a kormánynak tekintélye és önállósága kell hogy legyen és nem működhet „gyámság” alatt. „Amíg a PSD ezt nem érti meg, nem tudja visszanyerni a lakosság bizalmát, és a kormányzás sem lesz sikeres. A kormánynak függetlennek kell lennie, saját kommunikációval. Pártelnökként nem fogalmazhatsz úgy, hogy 'Felkérem a kormányt, hogy...', 'Tolmácsolom a kormánynak, hogy...', 'Kérni fogom a kormánytól, hogy...' Ezt nem lehet, a kormány nem áll gyámság alatt. A kabinetnek kell hogy legyen tekintélye, márpedig jelen körülmények között nem lehet. Ezért úgy gondolom, hogy Liviu Dragneának változtatnia kell a kommunikációján" - fogalmazott Năstase az Antena 3 televízió egyik műsorában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?