Részletek derültek ki a tömbházról lezuhant nagyszebeni lány haláláról

Nem a kilencedik emeleti lépcsőházi erkélyről, hanem a tízemeletes tömbház tetejéről zuhant le az a 15 éves lány, aki szerda este életét vesztette Nagyszebenben – derítették ki a helyi portálok.

A rendőrségi szóvivő korábban azt nyilatkozta, hogy a tinédzser többedmagával szelfizni állt ki az erkélyre, amelynek mellvédje nem bírta a terhelést, és így történt a tragédia. A turnulsfaltului.ro azonban megszóltatta a baleset egyik szemtanúját, egy másik lányt, aki elmondta, hogy az áldozat a tetőről zuhant a mélybe.

A portál szerint a tragédia helyszíne, a városközponthoz közeli toronyház arról ismert, hogy a tetejéről csodálatos panoráma nyílik Nagyszebenre. Korábbi években emiatt sokan felmásztak a tetejére. A lakástulajdonosi társulás időközben zárat tett a bejárati ajtóra, s a tömbházba csak kulccsal vagy kaputelefonon kért segítséggel lehet bejutni.

Szerda délután azonban nyolc tinédzsernek (négy fiúnak és négy lánynak) az az ötlete támadt, hogy nézzenek szét a toronyház tetejéről. Találomra csengettek a kaputelefonon, amíg egy lakó – bemutatkozásuk nélkül is – beengedte őket a lépcsőházba. A tetőre úgy jutottak ki, hogy kiszakították a helyéből a kijáratot elzáró vasrácsot – mondta el a portálnak lakástulajdonosi társulás elnöke, Edita Pîrvu.

Társai szerint a panorámát csodálták a tetőn, amikor a lány a betonmellvédre rögzített vaskorlátra támaszkodott, ami a súlya alatt kiszakadt a helyéből. „Ott van mellettem. Láttam, ahogy a levegőben megfordul, és a mélybe zuhan” – mesélte sírva az egyik társa. A tinédzserek ezután riasztották a hatóságokat a 112-es sürgősségi számon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?