Kutyás szülés miatt ugatnak Angliában

A bristoli Szent Mihály Kórházban nemrég lezajlott Anglia történetének első kutyás szülése, ami némelyekben óriási felháborodást szült. A vezetőség beleegyezését adta, de több orvos és nővér fél a következményektől.

labrador has

A Sun értesülései szerint a döntés azért háborított fel egyes dolgozókat, mert úgy gondolják, megállíthatatlan folyamat beindításához járultak hozzá: „Ez volt az első alkalom, hogy ilyesmi történt. A stáb most attól tart, hogy a jövőben bármelyik nő behozhatja a kutyáját a szülőszobába” – írta a lap.

labrador dokiA kórház vezetése azzal indokolta a döntést, hogy Barney, a labrador terápiás kutya, jelenléte „nyugtatólag hatott” a szülő nőre, aki amúgy is ragaszkodott hozzá, hogy az állat végignézhesse a szülést.

Az igazi botrány akkor robbant ki, amikor többen azt állították, hogy Barney távozása után nem takarították ki a szülőszobát, legalábbis nem elég alaposan. A Szent Mihály szülészosztályának vezetője, Sarah Windfield viszont állítja, hogy rendesen feltakarítottak, és Barney-nak különben is csak azután adtak engedélyt a belépésre, hogy a kórház fertőzés-elhárítási szakértője beleegyezett a szokatlan kérésbe.

Kimaradt?