Megszabadul Háromszék Codrin Munteanutól?

Politikai források szerint Codrin Munteanu Kovászna megyei prefektust jövő héten kinevezik a védelmi minisztérium államtitkárának. Az érintett nem erősítette meg az értesülést. Codrin Munteanut tavaly májusban nevezték ki Kovászna megye prefektusi tisztségére, nyilvános tevékenysége többnyire a magyar nyelv és a székely szimbólumok elleni sorozatos támadásban merült ki, ezekben a témákban összesen 18 pert indított.codrin-munteanu

Codrin Munteanu ellen tavaly novemberben mintegy 2000 személy tüntetett Sepsiszentgyörgy központjában. A megmozdulás célja az volt, hogy a prefektus sorozatos támadásaitól megvédje a székely jelképeket, és megmutassa, hogy Székelyföld létezik. A Kovászna megyei RMDSZ által szervezett tüntetéshez csatlakozott minden magyar politikai szervezet, így a Székely Nemzeti Tanács, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt is.

dumitru marinescuHíresztelések szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kovászna megyei szervezete Dumitru Marinescu, volt előpataki polgármestert támogatja a prefektusi tisztségre, de őt nem támogatják a másik kormánypárt, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) helyi politikusai, így kinevezése kérdéses.

A háromszéki RMDSZ a tüntetés óta a prefektus hivatali ablaka előtt tartja a „SIC – Terra Siculorum” feliratú óriás pannót, hogy Codrin Munteanu „szokjon hozzá a székely szimbólumok látványához”. Munteanut azonban zavarja a tábla, hiszen több kifogással próbálta azt eltávolítani. Csütörtökön pedig egy óriási román zászlóval takarta el a pannót.sic tabla tamas antal

„A prefektus egyetlen rajzszeget sem hozott Kovászna megyébe, és nincs rendben az, hogy sorozatosan támadja jelképeinket” - mutatott rá Tamás Sándor. A Kovászna megyei tanács elnöke emlékeztetett, hogy már tavaly jelezték a kormánynak, hogy rossz döntés Codrin Munteanu kormánybiztosi kinevezése, mivel nemzetiségi ellentéteket szít.

Kimaradt?