A kolozsvári ifjúsági szervezetek is bekapcsolódnak a március 15-i megemlékezésekbe

Hagyománnyá vált, hogy az ünnepi felvonulást a teológus fiatalok vezetik, a kolozsvári ifjúsági szervezetek pedig közös beszédben mondják el március 15-I üzenetüket. Idén sem lesz ez másképp.

Rendhagyó ünnepi megemlékezésre hívja a Kolozs megyei fiatalokat a KIFOR, hogy immáron sokadik alkalommal, együtt tiszteleghessenek a szabadságharc hősei előtt. A hagyományossá vált március 15-i megemlékezés 11 órától kezdődik a Protestáns Teológia Intézet előtt, amit a zászlós felvonulás és koszorúzás követ.  Erre az alkalomra a kolozsvári ifjúsági szervezetek március 14-én este, 150 méter szalag felhasználásával, kokárdákat készítenek a megemlékezők számára, amit a Protestáns Teológia Intézete előtt osztanak majd szét a jelenlevők között.

Ifjak tavasza Kolozsváron címmel közös előadásra hívja az érdeklődőket a Kolozs megyei Magyar Diáktanács. Madaras Eszter, a KMDT frissen megválasztott elnöke kiemelte, hogy “számunkra azért fontos ez a megemlékezés, mert csakúgy mint '48-ban, az ifjúság  2017-ben is egységes, és a saját sorsa kovácsa. Úgy gondolom, azzal, hogy megmutatjuk a mostani ifjúság erejét, kellőképpen tisztelgünk a márciusi ifjak előtt is”. Az előadásra a Mátyás szülőháza előtti téren kerül sor 17:00 órától.

Az ünnepnap záróeseménye a The Nest művészeié, akik már számtalanszor megmutatták, hogy a slam-poetry képes megteremteni a kapcsolatot a hallgatóság és a több száz éves események eszmeisége között. A 12 szó című előadásuk helyszínéül ezúttal a Bánffy-palotát választva megmutatják, milyen egy barokk környezetben a kortárs költészek csatája. Alkalomhoz illően a kezdés időpontja 18:48.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?