Ismert drogkereskedő fia a bukaresti rendőrök bántalmazója

Előzetes letartóztatásba került az a 22 éves fiatalember, aki szombat hajnalban megsebesített egy rendőrt, aki igazoltatni akarta, miután áthajtott a piroson. Ronnen Herşcovici -ot többek között emberölési kísérlettel gyanúsítják.

Mint korábban írtuk, a fiatalember ártalmatlanításához háromszor is el kellett sütniük a rendőröknek a szolgálati fegyvert és könnygázt kellett alkalmazniuk. A sofőrt kihallgatták a rendőrség gyilkossági osztályán, ügyész jelenlétében. A bíróság mág aznap jóváhagyta az előzetes letartóztatását.

A fővárosi rendőrség tájékoztatása szerint szombat hajnalban 3 óra körül a fiatalember autójával áthajtott a piroson, majd a rendőri felszólítás ellenére továbbment. Amikor megpróbálták feltartóztatni, a gázra taposott, és megsebesített egy rendőrt, aki ekkor erősítést kért.

Végül rövid üldözés után sikerült feltartóztatni a fiatalembert, aki nem volt hajlandó kiszállni az autóból, és lezárta a jármű ajtóit. A sofőr családtagjai is a helyszínre siettek egy pótkulccsal, kinyitották az autó csomagtartóját, és könnygázspray használatával próbálták megállítani a fiatalembert, aki ismét gázt adott, és nekiment az útját elzáró két rendőrautónak.

Az egyik rendőr három lövést adott le a levegőbe szolgálati fegyverrel. A fiatalembert igazoltatni próbáló rendőr a kezén szerzett sérülést, de állapota nem súlyos. Ronnen Herşcovici apjának is meggyűlt a baja a törvénnyel. A román sajtó szerint Carol Herşcovici 2001-ben drogkereskedés miatt került börtönbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?