Havazik Hargita megyében - egyelőre csak a Madarasi-Hargita pályáin lehet síelni

Hargita megyében csak a Madarasi-Hargita pályáin lehet síelni annak ellenére, hogy a megye magasabban fekvő vidékein ismét havazni kezdett. 

A környékbeli sípályák működtetője, Sipos Zoltán az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a sípályák állapota kiváló, a hóréteg vastagsága eléri a fél métert is. A Madarasi-Hargitán négy pályát alakítottak ki, ezek különböző nehézségi szintűek, kezdők és haladók is találnak számukra megfelelő pályát. 

Az idézett forrás szerint pénteken ismét havazni kezdett, és várhatóan megmarad a frissen hullott hóréteg. A Madarasi-Hargitán hivatalosan április 8-án ér véget a síszezon. 

A hargitafürdői hotel- és panziótulajdonosokat tömörítő Panoráma 1753 Egyesület elnöke, Kristály Péter az hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a havazásnak köszönhetően a hétvégén valószínűleg a Csipike pályán is lecsúszhatnak a téli sportok kedvelői. 

Hargita megyében több órája esik az eső, a hegyvidéken pedig havazik. A rendőrök óvatosságra intik a megyén áthaladó sofőröket, és felkérik őket, hogy vizsgálják meg járműveik műszaki állapotát, mielőtt útnak indulnak. 

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőr-felügyelőség szóvivője szerint a hegyvidéken csúszósak lehetnek az utak, éppen ezért arra kérik azokat a gépkocsivezetőket, akik már lecserélték járműveikről a téligumikat, halasszák el az utazást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?