Szellemi frissességéért gyilkol a nagymama

Talán a világ egyik legidősebb aktív játékosa az a 85 éves brit nagymama, aki ha teheti, minden szabadidejét játszással tölti. Egészen pontosan Playstationön és iPaden játszik szinte bármit. Mostanában nagy kedvence az öldöklős GTA.

„Igen, ez tart szellemileg frissen" – mondta a 85 éves Hilda Knott a BBC-nek arról, hogy a videojátékokkal trenírozza az agyát szabadidejében. Az idős nő saját bevallása szerint negyven éve játszik minden létező videojátékkal, mostanában a Playstationjére, és azon is a GTA IV című, igencsak brutális játékra kapott rá.

jateknagyi

„Mindig valami új élményt ad a játék. Hogy új szintre léphetek, megnyitok egy új pályát, és a végén pedig sikerül végigvinnem a játékot" – mondta arról, hogy miért szeret játszani. „Az akción és a kalandokon felül vannak rejtvények is, hogy hogyan oldjak meg valamit" – mondta a kedvenc játéktípusairól.

Mivel nem túl jó a szeme, ezért egy hatalmas, 165 centis képátlójú tévén játszik. Amikor nem a Playstationt bökdösi, akkor általában valamilyen logikai játékkal szórakozik az iPadjén.

Mivel mindenféle játékkal játszik, és a szabadideje nagy részét a videojátékoknak szenteli, Knottra illik a gémer szlengkifejezés, aki pontosan az ilyen személyeket jelöli, igaz, hogy általában fiatalokra, jellemzően kamaszokra szokták használni.

Kimaradt?