Mezítláb volt az erdőben eltévedt két és fél éves előpataki kislány

Nem négy, hanem két és fél éves volt az a szerdán eltűnt előpataki kislány, akit mezítláb találtak meg csütörtök reggel az erdőben – tudtuk meg a község alpolgármesterétől, Cucu Nicolaétól.

Mint korábban írtuk, a gyermek szerdán délután tűnt el otthonról, és szülei riasztották a hatóságokat. Az alpolgármester elmondta, a kislány az előpataki romatelephez közeli erdőben játszadozott társaival, és eddig ismeretlen körülmények között elszakadt tőlük. Szülei aggódni kezdtek, és 19 óra körül hívták a 112-es segélyhívó számot.

A kislányt egész éjjel keresték a rendőrök, csendőrök, erdészek és a készenléti felügyelőség (ISU) emberei. A korareggeli órákban találtak rá az erdőben, mintegy két kilométerre az otthonától. „A kislány mezítláb volt, át volt fagyva, meg volt nagyon ijedve, de lehetett vele kommunikálni. Azonnal a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, állapota stabil” – tájékoztatott az alpolgármester.

Cucu Nicoláétól megtudtuk azt is, hogy a gyermek egy műanyag papucsban és zokniban volt, amikor eltűnt otthonról. Az erdőben elhagyta a papucsát, majd a zokniját is, és ezek vezették nyomra az erdőt átfésülő csapatot. A kislányra végül egy erdész talált rá egy fa tövében. „Az volt a szerencséje, hogy nem volt olyan nagyon hideg az éjszaka, és vadállatok sem kerültek az útjába” – mondta az alpolgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?