Orvvadászok lelőtték Afrika egyik legöregebb és legnagyobb elefántját

Orvvadászok lőtték le Afrika egyik legöregebb és legnagyobb elefántját, Satao II.-t. A hím elefánt körülbelül 50 éves lehetett, hatalmas agyarai a földet súrolták, amik egyenként több mint 50 kilót nyomtak. Az állatot az első jelek szerint mérgezett nyíllal ölték meg.

Az óriási elefánt tetemét egy rutinrepülés során fedezték fel hétfőn a Tsavo Nemzeti Park déli részén. A két feltételezett orvvadászt sikerült elfogni, még mielőtt elszökhettek volna a gigantikus agyarakkal.

Satao II. a látogatók kedvence volt a nemzeti parkban. Túlélt sok súlyos aszályt, és vélhetően számos, az elejtésére tett kísérletet is.

Az állatvédők szerint a világon már csak 25 példány él a nagy termetű, óriási agyarú elefántból, közülük 15 Kenyában. Agyaruk jellemzően olyan hosszú, hogy majdnem földig ér.

Satao II. névadó elődjével, a Satao nevű, hasonló testi adottságokkal rendelkező afrikai elefánttal hasonló módon végeztek Kenyában 2014 májusában, de az ő tetemét már annyira megcsonkítva találták meg, hogy csak különleges ismertetőjegyek alapján sikerült azonosítani.

Kimaradt?