Justin Timberlake új dala élre tört

Bár semmiféle előzetes bejelentés vagy promóció nem népszerűsítette az új dalt – mindössze a megjelenést 4 nappal megelőzően jelentette be Timberlake a zeneiparba való visszatérését – a Suit & Tie Featuring Jay Z című nóta mégis világszerte uralja a toplistákat azóta, hogy január 14-én éjfélkor megjelent.

31 országban került az első helyre az iTunes chartokon, ezek között az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Svédország, Franciaország és Brazília listáján.

justintimberlake

A szerzemény az amerikai rádiós játszási rekordokat is megdöntötte: a legsikeresebb debütálást, a legnagyobb játszási szám növekedést, valamint a legtöbb hallgatói szám növekedést érte el, mellyel valaha is büszkélkedhetett egy szóló előadó, és ezzel a Billboard Top 40 Airplay chart #14. pozíciójában nyitott.

justintimJelenleg ezt a felvételt kezdte el játszani a legtöbb rádió, mellyel megszerezte a 15. pozíciót a Mediabase listáján, de az új Timberlake-dal máris uralja a Top 40-et, az Urban, a Rhythm Crossover és a Hot AC formátumokat. Ezek mindegyikén, összesen 214 rádióadóban forog rotációban a dal Amerika-szerte, beleértve többek között a Z100 (New York), a KIIS (Los Angeles), a WJLB (Detroit), a WOWI (Norfolk) és a B96 (Chicago) csatornákat is. Az összes amerikai rádiós formátumban ez a dal volt a megjelenés hetében legtöbbet játszott szerzemény 9394 játszással, valamint a legnagyobb hallgatótábort is ez szerezte meg 93,4 millió hallgatóval a Mediabase nyilvántartása szerint.

A Suit & Tie Featuring Jay Z 54 országban landolt az iTunes Single chart Top10-es mezőnyében. Ráadásként pedig ez Timberlake karrierjének legnagyobb első heti eladásokat produkáló dala – még a popkultúra meghatározó nótáját, a SexyBack-et is megelőzte az elkelt 310 078 digitális kislemezzel, melyet a múlt heti megjelenés óta töltöttek le.  

Kimaradt?