Két német állampolgárt nemkívánatos személynek nyilvánítottak Kolozsváron

Két, Kolozsváron élő német állampolgárt nyilvánítottak nemkívánatos személynek, mivel az érvényben lévő terrorizmusellenes törvények alapján nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tevékenységet folytattak - közölte szerdán közleményében a Román Hírszerző Szolgálat (SRI). 

Az idézett forrás szerint a két német állampolgár - egyikük szíriai származású - gyors ütemben radikális nézetekkel azonosult, majd mindketten csatlakoztak az Iszlám Államhoz (más nevén Daesh-hez), és erőszakra való hajlamot mutattak. „M.B. és N.R. vallásos propagandát és kiképzést folytatott, abból a célból, hogy a dzsihadista ideológiához vonzzák romániai hittársaikat. Mi több, romániai tartózkodásuk alatt Szíriába terveztek utazni, hogy csatlakozzanak a Daesh-hez (Iszlám Államhoz)” - tájékoztat a SRI, amely szerint a két személyt 2016-ban kezdték megfigyelni.

A szóban forgó két német állampolgár házaspár, a férj szíriai származású, az asszony német. Kolozsváron éltek, mindketten az orvosi egyetem hallgatói. A SRI közleménye értelmében a bukaresti táblabíróság, a belügyminisztérium keretében működő bevándorlási főfelügyelőség és a Román Hírszerző Szolgálat együttes intézkedései során az a döntés született, hogy M.B.-t és N.R.-t 10 évre nemkívánatos személyeknek nyilvánítják. 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kimaradt?