Újabb három Hargita megyei sofőr kerülhet börtönbe

Újabb három ittas sofőr akadt fent a Hargita megyei rendőrség szigorított közúti ellenőrzéseinek hálóján.

Február utolsó napján Gyergyószentmiklóson „razziáztak” a forgalmi járőrök. A Hargita megyei rendőrség sajtóirodájának szerdai beszámolója szerint három gépkocsivezetőt értek tetten ittas vezetésen.

Egy 45 éves férfit a vasútállomás közelében igazoltattak, majd szondáztattak. A műszer 0,46 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a leheletében. A másik két ittas sofőrt – egy 59 éves maroshévízi és egy 49 éves csíkkarcfalvi férfit – a D.N.E. 578 jelzésű úton állították meg a rendőrök. Előbbinél 1,03 mg/l-es, utóbbinál 1,26 mg/l-es alkoholkoncentrációt mértek.

Mindhárom sofőr ellen bűnvádi vizsgálat indult ittas vezetésért. A KRESZ szerint egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető az a sofőr, akinek a leheletében 0,40 mg/l-nél nagyobb alkoholkoncentrációt mutat ki a szonda, vagy vérének alkoholtartalma meghaladja a 0,80 g/l-t.

Korábban írtuk, hogy egy február közepén tartott közúti ellenőrzés során szintén három sofőrt értek tetten a rendőrök Hargita megyében. Mindhárom esetében a légalkoholkoncentráció meghaladta a 0,40 mg/l-t.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?