„Felöltöztette” Charlize Theront az Oscar-gáláról szóló tudósításban egy iráni televízió

Ashgar Farhadi Az ügyfél című filmje nyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, a sikerről az iráni televíziók is beszámoltak. Az Iranian Labor News Agency viszont szeméremsértőnek találta a díjat átadó Charlize Theron ruháját, ezért furcsa fekete ujjal és nyakkal „öltöztette fel” a színésznőt, írja a The Hollywood Reporter.

Ashgar Farhadi nem utazott el a díjátadóra, helyette Anousheh Ansari iráni származású amerikai mérnök vette át a szobrot és olvasta fel a rendező üzenetét, amelyben Donald Trump amerikai elnök hét muszlim ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmát embertelennek nevezte.

A rendező egyébként a második Oscar-díjat nyerte Irán nevében, 2012-ben a Nader és Simin – egy válás története című filmmel nyert ugyanebben a kategóriában.

Az Iranian Labor News Agency közvetítésében többször cenzúrázta az Oscar-gála felvételeit: másodszor már nem bíbelődtek kézzel rajzolt ruhaujjal, hanem homályos négyzettel takarták ki Charlize Theron, illetve a díjat átvevő Anousheh Ansari szeméremsértőnek ítélt testrészeit. A videó itt látható:

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?