Csendőrök raktak rendet a kolozsvári rendőrségen

Dulakodás tört ki a gépjármű-bejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó Kolozs megyei hivatalnál. A gépjármű-bejegyzési ablak előtt több tucat ember között történt incidens során a csendőrség beavatkozására is szükség volt. 

A vita abból indult, hogy egyesek hétfő este egy várólistát állítottak össze, azonban kedd reggel több személy is beállt a sorba még nyitás előtt, hogy idejében benyújthassák okirataikat. 

Gheorghe Vuşcan Kolozs megyei prefektus azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a környezetvédelmi illeték eltörlését követően, február elseje óta növekedett meg jelentősen a várakozók száma. „Sajnos az utóbbi napokban még nagyobb a tülekedés, mert megjelentek a sajtóban olyan hangok, amelyek szerint változni fog a szabályzat. Egyébként óriási rajtunk a nyomás, mert a munkatársainknak is megvannak a biológiai korlátaik, napi 200 iratcsomót tudnak feldolgozni, a kérelmezők száma messze meghaladja ezt. Az emberek mindenféle listákat kezdtek írni, amit mi nem tudunk szabályozni és egyesek elégedetlenkednek emiatt. Vannak olyanok, akik monopolizálni szeretnék az eljárást és pénz fejében írnak fel a listára, sorszámokat árulnak, ami nincsen rendben. Ezért a jóhiszemű polgárok ilyenekkel is találkoznak” – mondta a prefektus. 

Gheorghe Vuşcan reménykedik, hogy a következő napokban javul a helyzet, de valószínűnek tartja, hogy sorok így is lesznek, ugyanis a gépjármű-bejegyzési kérelmek száma a tízszeresére nőtt, miközben ugyanannyi munkatársuk van, mint eddig. A prefektus hozzátette, számítógépes várólista-programot készülnek üzembe helyezni és reméli, hogy az internetes regisztráció is segít a feszült helyzet oldásán. A várakozási idő azonban így is több napos lehet, figyelmeztet a prefektus. 

Kapcsolódók

Kimaradt?