Kibékült a szombaton Kolozsváron megtámadott székely férfi a támadójával

Visszavonta feljelentését hétfőn az a 30 éves Hargita megyei férfi, akit szombat hajnalban bántalmaztak Kolozsvár belvárosában – írja a Krónika.

A lapot tájékoztatató Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrségnek sikerült azonosítania azt a két fiatalt, akiket az agresszió elkövetésével gyanúsítottak, és ki is hallgatták őket. Ám a megyei kapitányságon a felek kibékülték, ennek következményeként a sértett visszavonta a feljelentését.

Carmen Jucan tájékoztatása szerint a felek a helyszínen tisztázták, hogy nem etnikai színezetű volt a konfliktus. A szóvivő hozzáfűzte, az incidenssel kapcsolatban emlegetett fegyverről – amelyiket az első híradások szerint elsütötték – kiderült, hogy gázspray, azaz nem bejelentésköteles fegyver.

A szóvivő azt is elmondta, a feljelentés visszavonása még nem jelenti azt, hogy a támadó büntetlenül megússza az esetet, ugyanis a rendőrség garázdaság vagy közbotrány okozás miatt bírságot tervez rá kiróni.

Mint korábban megírtuk, bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A stiridecluj.ro hírportál egy szemtanúra hivatkozva írta meg, hogy a belvárosi utcán a három fiatal amiatt került összetűzésbe egy másik csoport tagjaival, mert magyarul beszéltek. A szóváltás dulakodásba torkollott, amire az egyik támadó gázpisztolyt vett elő, és előbb a levegőbe, majd az egyik magyar fiatal felé lőtt, és fejbe vágta a fegyverrel. A fiatal megsérült. A tanú arról számolt be a portálnak, hogy az összetűzés helyszínén a rendőrség is vizsgálódott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?