A Leicester City kirúgta Claudio Ranierit

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City menesztette Claudio Ranieri menedzsert.

A Leicester City hivatalos közleményben tudatta, hogy a klub vezetősége menesztette Claudio Ranierit. „Claudio változást, minőséget hozott a Leicester életébe, az egyesület átalakult, már más felfogás uralkodik itt, ráadásul globális szinten rengeteget fejlődött. Sosem volt elvárása a vezetőségnek, hogy a gárda hőstettet hajtson végre, csodát érjen el, a célkitűzés az élvonalban való bennmaradás volt. Ám most úgy érezzük, hogy eme cél eléréséhez változásokra van szükség.”

„Rendkívül nehéz döntés volt, ám kötelességünk, hogy a klub hosszú távú érdekeit tartsuk szem előtt” – mondta el Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a klub alelnöke.

Mint ismert, a „rókák” minden idők talán legnagyobb futballcsodáját hajtották végre azzal, hogy megnyerték a Premier League 2015–2016-os kiírását, ám a jelenlegi szezonban csak vergődnek – 25 fordulót követően mindössze a tabella 17. helyén állnak, egypontnyira a kiesőzónától.

A Leicester még talpon van a Bajnokok Ligájában is, ám a folytatásban nehéz feladat vár rá, a nyolcaddöntő első mérkőzésén ugyanis 2–1-re kikapott a Sevillától.

Ranieri utódja egyelőre nem ismert – a gárdát az új menedzser kinevezéséig az eddigi másodedző, Craig Shakespeare, valamint az eddig segédedzőként tevékenykedő Mike Stowell irányítja.

Kapcsolódók

Kimaradt?