Kolozs megyében van a világ egyik legfélelmetesebb erdeje

A Kolozsvár melletti Hója-erdő horrorfilmbe illő történeteivel vonta magára a világ figyelmét: a BBC a legfélelmetesebb erdők közé sorolta a hírportál utazási rovatában. Az ötödik helyet foglalja el a toplistán.

erdo hoia

Az erdő több mint fél évszázada vonzza, illetve taszítja a turistákat a róla keringő borzongató hírekkel. „A helyi lakosok állítják, hogy az erdő – amelynek közepén egy kör alakú tisztás van – tulajdonképpen portál, egy átjáró, és azok, akik átmennek rajta, lehet, hogy soha nem térnek már vissza. Akik mégis túlélték, ottlétük alatt erős hányingert és szorongást éreztek. Arról is beszámoltak, hogy a különben egyenes és magas fák egyszer csak egyik napról a másikra összecsavarodtak" - írja a BBC.

Az erdő sötét hírét 1968-ban alapozta meg „hitelesen" egy kolozsvári amatőr fényképész: egy ufót örökített itt meg, amely a szakemberek véleménye szerint hitelesnek tűnt. Más fényképeken egy-egy ember arca, törzse fedezhető fel különös módon, a földön szokatlan nyomok látszanak, ahhoz hasonlóak, mint amilyeneket már búzamezőkön is találtak ufó-riasztások után.

erdo isladelasmunecas

A Hóját a félelmetességi listán a japán Aokigahara, a németországi Fekete-erdő, a mexikói Isla de las Munecas-erdő és az angliai Whychwood-erdő előzi meg. A legrémisztőbb az elsőként említett, amelyet a Fák tengereként is emlegetnek, és ahol több mint 500 öngyilkosságot követtek el 1950 óta, a közelben lakók azt mondják, hallják a halottak sikolyait  éjszakánként.

A BBC rangsorolását megelőzően az amerikai Travel+Leisure magazin tavaly ősszel készített egy hasonló listát, amelyen szintén szerepelt a világ legborzongatóbb erdői között a Hója.

 

Kimaradt?