Az önkéntes tűzoltóknak adományozzák a régi mentőautókat Hargita megyében

Az önkéntes tűzoltóknak adományozza a Hargita megyei mentőszolgálat az általa már nem használt mentőautókat. A régi mentőkocsiknak egy része működőképes, néhány kisebb javításokra szorul. 

Borboly Csaba megyei elnök azzal a kéréssel fordult a Hargita megyei mentőszolgálathoz, hogy a már nem használt mentőautókat adják át azoknak az önkéntes tűzoltó-alakulatoknak, amelyek igényt tartanak rá. 

A megyei tanácshoz 22 igénylés érkezett. Az elbíráló bizottság figyelembe vette az igénylő település nagyságát és a helyi önkéntes tűzoltóság jelenlegi felszereltségét a sürgősségi felügyelőség adatai alapján. 

A mentőautókat a következőképpen kategorizálták: tíz működőképes, nyolc nem üzemképes, de megjavítható, hat pedig alkatrésznek használható fel. Az átalakítási költségeket és az ezzel járó műszaki vizsgálatot az egyesületeknek kell biztosítaniuk. 

"Nagyra becsüljük azok munkáját, akik életüket nem féltve a bajba jutott embertársaikon segítenek, és mindezt önkéntesen teszik. Ezért Hargita Megye Tanácsa az évről évre meghirdetett pályázati kiírásával, valamint közvetlen támogatásokkal próbálja támogatni az önkéntesek munkáját" - nyilatkozta Borboly Csaba. 

Dr. Péter Szilárd, a mentőszolgálat vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az autók nincsenek felszerelve az életmentéshez szükséges eszközökkel, ezért csak szállításra lesznek alkalmasak. 

A szóban forgó autók 20 évnél is idősebbek, több százezer kilométert futottak már, és évek óta nem használják őket, de jobb, hogy az önkéntes tűzoltók vegyék át ezeket, minthogy az ócskavasba kerüljenek - mondta dr. Péter Szilárd. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?