Hargita megyében most már tényleg nem kell sorban állniuk az autósoknak

Már nemcsak a jogosítványok cseréjére, hanem a gépjárművek bejegyzésére, törlésére és átíratására, valamint az ideiglenes rendszám kérésére is igénybe vehető a Hargita Megyei Prefektusi Intézmény honlapja.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a múlt hétfőn Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke bejelentette, a Prefektusi Hivatallal történt egyeztetések eredményeként online is lehet sorszámot igényelni a jogosítvány- és járműbejegyzési közszolgálatnál (DRCPIV).

A múlt héten a bejelentés után nem működött megfelelően a weboldal, azonban ezt hamar orvosolták és a hét közepére már jó néhány hónapra előre lehetett időpontot foglalni. Akkor azt is megígérték, hogy hamarosan bővítik a rendszert, ami meglepően gyorsan történt, hiszen ez már a múlt hét utolsó napjaiban megvalósult. Így most már a gépjárművek bejegyzése, törlése és átíratása, valamint az ideiglenes rendszám kérésekor is lehetőség van online sorszámigénylésre.

A közszolgálat felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy járműbejegyzéskor és ideiglenes rendszám igénylésekor a jármű alvázszámát is adják meg.

Ahhoz, hogy gépjárművét bejegyeztesse, töröltesse az adatbázisból vagy átírassa, erre a linkre kell kattintania. Ha ideiglenes rendszámot kérne az autójára, akkor erre ezen a linken jelentkezhet be előre. Ha a jogosítványát kell lecserélnie, akkor a sorszámot ezen az oldalon igényelheti.

A rendszer bevezetése nagy népszerűségnek örvend a Hargita megyei lakosok körében: egy hét alatt már több mint 1400-an éltek a lehetőséggel.

A megyei tanács alelnöke arra kéri a vidéki polgármesteri hivatalok vezetőit, hogy segítsenek az igénylőknek abban az esetben, hogy nincs internet-hozzáférésük, illetve nem tudnak eligazodni a honlapon.

Kimaradt?