Megújult az Igen, tessék! közösségi havilapja

Megújul az Igen, tessék! közösségi havilapja, az arculatváltással pedig kampány is indult: a szerkesztők arra kérik azokat a kolozsváriakat, akik nem kapják a lapot, rendeljék meg a februártól Igen, tessék! magazin névvel megjelenő ingyenes újságot.

Ez az info@igentessek.ro e-mailcímen tehetik meg.

Négy évvel ezelőtt, 2012 karácsonyán jelent meg az Igen, tessék! ingyenes közösségi havilap első száma Kolozsváron. Azóta idén januárig 49 lapszámot vittek ki a kolozsvári és Kolozsvár környéki magyar háztartásokhoz az Igen, tessék! mozgalom lapterjesztői. Az 50. lapszám korszerű arculattal, szellősebb tördeléssel és új névvel jelenik meg: ezután az Igen, tessék! magazin-t kell keresni a postaládákban.

"Az új arculattal megjelenő lap feladata ugyanaz, ami eddig is volt: felkutatni és megmutatni az anyanyelvhasználattal kapcsolatos pozitív példákat és feldolgozni fontos kolozsvári témákat. Megőriztük a példaértékű rovatot, ebben továbbra is olyan kolozsvári vállalkozásokat mutatunk be, amelyek részben az anyanyelvi kiszolgálásnak köszönhetik eredményeiket" - mondta el Stanik Bence főszerkesztő.

Izgalmas újítás a februári lapszámban debütáló Belváros rovat, amiben a kolozsvári magyar közösség legismertebb szereplőinek hétköznapi történeteiről olvashatunk. "Szeretnénk bemutatni a híresebb kolozsvári személyiségek emberi arcát úgy, hogy a beleegyezésükkel személyesebb információkat osztunk meg róluk. Az ilyen témák segítenek, hogy tudomást szerezzünk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kolozsváriak szakmai munkásságáról is" - tette hozzá Stanik.

Talpas Botond, az Igen, tessék! egyesület elnöke, a magazin felelős kiadója elmondta, az Igen, tessék! magazin korszerűbb és olvasóbarátabb is lett. "Több kolozsvári történetet szerettünk volna látni a lapban, ezért született a Belváros rovat, de ugyanúgy a helyi kezdeményezésekről szól a Példaértékű rovatunk is: egy oldalt ezután is kifejezettem a többnyelvűséget szem előtt tartó helyi vállalkozások bemutatására szánunk." - közölte az egyesület elnöke, aki szerint a magazin majdnem minden kolozsvári család postaládájába eljut.

Az új arculatot Mihály László arculattervező, grafikus tervezte. Az Igen, tessék! magazin 18 000 példányban jelenik meg, az egyesület saját terjesztőhálózatával juttatja el a kolozsvári és Kolozsvár környéki települések magyar háztartásaiba. A lap elektronikusan a ezen a honlapon található meg, a februári szám itt, a kiemelt cikkeik a itt érhetőek el.

A lap előállítása az egyeslet legnagyobb erőforrásigényű tevékenysége, viszont a civil szervezet üzeneteinek legfontosabb hordozója is. "A magazinban közölt cikkek és reklámok jelentős része a következetes anyanyelvhasználatra buzdítja a kolozsváriakat. Aki szeretné megrendelni vagy tud olyan magyar családról, ahova nem jár az Igen, tessék! magazin, küldje el az adatokat (név, postacím, telefonszám) az info@igentessek.ro e-mailcímre" - mondta Talpas.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?