Hóekés ATV-vel hótalanítanak a csíkszeredaiak

Kedd estétől megállás nélkül havazik Csíkszeredában. A csütörtök reggelre garmadába gyűlt hómennyiség eltűntetésére egyesek (székely) furfangos módszert vetettek be.

A Tudor negyedi olvasónktól beküldött videónkon az látható, amint csütörtök reggel, vélhetően megelégelve társával a szaporátlan lapátolgatást, egy csíkszeredai polgár úgy döntött: egy hóekét az ATV-jére szerelve tolja ki a tonna havat az udvarról. A feladatot nehezítette, hogy a kertkijárattal szembeni parkolóban ragadt autók elé nem hordhatta el a hóbuckákat, valamint az is, hogy udvara az egyik forgalmasabb artériára nyílik a tömbházak között.

Ezért taktikáznia kellett: a húszperces művelet során előbb a hátsó udvarról kitolta a hómennyiséget az útra, ahonnan egy elhagyottabb szögletbe pakolta buckába. Minden alkalommal visszatolatott, és az autók mögül is pedánsan elhordta az ideiglenes torlaszokat. És ugyan nehezítette a műveletet, hogy időközben a forgalom és a parkolóból ki-kiálló autókra is figyelnie kellett, valamint a kerekét is leforgatta párszor a frissen kivert nyoma, végül balesetmentesen, és méltán elégedetten csukhatta be a kaput. 

Kimaradt?