Esőzésre és havazásra kell számítani kedden és szerdán

Országszerte jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani a következő két nap, a hegyvidéken és Moldvában pedig havazás várható - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok tájékoztatása szerint február 7-én 2 órától február 9-én 6 óráig átmeneti esőzésekre kell számítani az ország egész területén. A csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként, Moldvában, Dobrudzsában és Munténiában, valamint dombvidéken és hegyvidéken négyzetméterenként 30-40 liter csapadék is hullhat.

Hétfő éjjel és kedden az ország nagy részén esni fog. Moldva északi részein és a hegyekben havazni fog a meteorológusok szerint.  Keddről szerdára virradóan Moldva jelentős részén és a hegyvidéken havazni fog, egyes régiókban vastagabb hóréteg is kialakulhat.

Az ország többi részén havas esőre van kilátás, délkeleten szerdától kezdődően havazás alakulhat ki. A szél erőssége az 50-55 km/h-s sebességet is elérheti Moldva déli részén, Munténiában és Dobrudzsában.

Helyenként jégréteg is képződhet az utakon, erre főként Moldva déli részén és a Bărăganban van nagyobb esély - tájékoztattak a meteorológusok.

Címlapi illusztrációnk forrás: bialog.ro

Kimaradt?