Még enyhe marad az idő, de aztán visszatér a tél

A hét elején is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, de a hét közepétől újra visszatér a tél.

A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn még enyhe időre, felhős égboltra és 3-13 fokos maximális hőmérsékleti értékekre kell számítani, az alacsonyabb értékek Moldovára és Erdély keleti részére lesznek jellemzőek. Csapadékra, főleg esőre a Kőrösök vidékén van kilátás, az éjszaka azonban a dél-nyugati régiókban is csapadékos lesz.

Kedden az ország legtöbb területén érezhető lesz a lehűlés, de főleg észak-keleten és az ország nyugati felében lesznek alacsonyabbak a hőmérsékleti értékek az előző napokhoz képest. Felhős égboltra és csapadékra is kell számítani az egész ország területén, Moldovában és a hegyvidéken a havazás lesz jellemző. Éjszaka folytatódik a havazás, jellentős hótakaró alakulhat ki északkeleten és a hegyvidéken, Bánságban, a Kőrösök vidékén, valamint helyenként Erdélyben, Máramarosban és Munténia északi részén az esőzést a havazás váltja fel. A maximális hőmérsékleti értékek -2-9 fok között alakulnak, ennél enyhébb idő csak Dobrudzsában lesz, ahol akár 13 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Szerdán folytatódik a lehűlés, Moldovában és a hegyvidéken akár jelentős mennyiségű hó is hullhat, máshol a nap első felében vegyes csapadékra kell számítani, éjszaka pedig havazásra. A maximális hőmérsékleti értékek -4/6 fok között alakulnak, a magasabb értékek főleg Máramaros és Erdély területén lesznek jellemzőek.

Csütörtökön mindenütt tart a lehűlés, az éjszaka fagyos lesz az ország keleti, és helyenként a déli és középső területein. A változó égbolt lesz jellemző az egész országra, helyenként délen és délnyugaton enyhe havazás is előfordulhat. A maximális hőmérsékleti értékek -8 és 6 fok között alakulnak.  

Hétvégén marad a hideg idő az egész országban, de főleg a délen és keleten élőknek kell rétegesebben felöltözniük. Csapadék előfordulásának alacsony a lehetősége, az alacsonyabban fekvő területeken azonban köd nehezíti majd a közlekedést. 

Kimaradt?