Turcan: több PSD-s képviselő is támogatja a bizalmatlansági indítványt

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke azt nyilatkozta pénteken, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) több képviselője támogatja a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítványt.

A liberális vezető ismét a büntetőtörvénykönyveket módosító kormányrendelet visszavonását kérte. "Még hét napunk van arra, hogy megszűntessük ezt a hatalmas feszültséget a román társadalomban, és véget vessünk ennek a próbálkozásnak, amely visszatéríti Romániát a 90-es évek törvénykezésének szürke időszakába" - nyilatkozta Turcan. 

Véleménye szerint, ha van rá politikai akarat, akkor el lehet fogadni egy törvényt, amelyik hatályon kívül helyezi a btk.-t módosító kormányrendeletet. 

"A PNL nem csak azt szeretné, hogy gyorsított eljárással tárgyaljanak meg egy ilyen törvényt, hanem nyílt szavazást akar, hogy látni lehessen, ki akar erős és ki gyenge igazságszolgáltatást, hogy pontosan tudni lehessen, ki szeretné, hogy minden állampolgár egyenlő legyen a törvény előtt.

Címlapi illusztrációnk forrása: Agerpres

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?