Részegen balesetezett, majd meg akarta verni a rendőrt a gyergyóditrói férfi

Bejegyzetlen autóval balesetezett, majd agresszíven viselkedett a helyszínre érkező rendőrjárőrökkel Gyergyószárhegyen egy ittas gyergyóditrói férfi. Őrizetbe vették.

A Hargita megyei rendőrség beszámolója szerint csütörtök hajnalban azt a telefonos bejelentést kaptak, hogy Gyergyószárhegyen egy bejegyzetlen autó sofőrje összetűzésbe került egy helyi lakossal. A helyszínre kiszálló járőrök meg is találták a járművet az egyik gazdaság udvarán. Az autón olyan sérülésnyomok voltak, amelyekről utólag kiderült, hogy kerítéssel történő ütközés nyomán keletkeztek.

Hamarosan sikerült azonosítani a jármű vezetőjét, a 32 éves gyergyóditrói K.L.C.-t. A férfi agresszíven viselkedett a két járőrrel, egyiküket meg akarta ütni, a másikat – egy rendőrnőt – pedig sértegetett, majd pedig távozott a helyszínről.

A járőrök erősítést kértek, a férfit körözni kezdték. Hat órával később találtak rá Gyergyószárhegyen. Továbbra is ittas állapotban volt, de megtagadta a szondáztatást, és később a vérvételt is. A férfit hatósági közeg sértegetése, rongálás, az alkoholtesztelés megtagadása és bejegyzetlen jármű vezetése gyanújával őrizetbe vették. Előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

Kimaradt?