Klaus Johannis „enyhe túlzásnak” tartja Frans Timmermans fenyegetését

Enyhe túlzásnak nevezte Klaus Johannis államfő az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans kijelentését, miszerint a kormány legutóbbi intézkedéseinek a Romániának kiutalt európai uniós alapok tekintetében is következményei lehetnek. 

„Ezt enyhe túlzásnak vélem. Természetesen mindenki aggódik, és bár nehezemre esik, el kell ismernem, hogy az aggodalmak megalapozottak” – mondta Johannis a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában. Az elnök hozzátette, az Európai Tanács pénteki ülésén „minden bizonnyal” számos informális beszélgetése lesz a témában, hiszen „az emberek tudni akarják, mi történik Romániában”.

Az Európai Bizottság csütörtökön a Büntető törvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartás módosításáról szóló rendelet, valamint a közkegyelmi törvénytervezet újragondolására kérte a román kormányt. Frans Timmermans első alelnök azt mondta, „aggasztó” mindaz, ami az elmúlt napokban történt, és arra is rámutatott, hogy a kormány intézkedéseinek a Romániának kiutalt európai uniós alapok tekintetében is következményei lehetnek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?