Új RMDSZ-es megyei tanács alelnök és megyei tanácsos lépett tisztségbe Brassó megyében

Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának új alelnöke és Szakál András megyei tanácsos kedden tette le hivatali esküjét.

A tavalyi, június 5-i helyhatósági választásokon a Brassó megyei magyar közösség megmutatta erejét, így Brassóban és Négyfaluban alpolgármestere, három vidéki településen polgármestere, vidéken pedig több alpolgármestere és tanácsosa lett az RMDSZ-nek. Brassó megyében az eddigi kettő helyett három megyei tanácsosi helyet sikerült megszerezni, amelyet Kovács Attila, Tóásó Imelda és Ambrus Izabella töltöttek be.

A múlt év végi sikeres parlamenti választásoknak köszönhetően az akkori alelnök, Ambrus Izabella a Brassó megyei magyarok parlamenti képviselője lett. A megyei tanácsnál megürült tisztséget az RMDSZ megtartotta, így Tóásó Imelda alelnökként tevékenykedhet tovább megyei szinten a közösségünk számára fontos ügyekért. „Köszönöm a bizalmat mindazoknak, akik jelöltek és támogattak. Igyekszem legjobb tudásom szerint ellátni a rám bízott feladatot” – jelentette ki Tóásó Imelda.

A megürült megyei tanácsosi helyre az RMDSZ Brassó megyei szervezete Szakál Andrást javasolta, így jelentős tudásával és tapasztalatával ezentúl megyei tanácsosként teheti erősebbé képviseletünket. Szakál András jelenleg a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökség Kovászna megyei hivatalának igazgatója (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Covasna).

Kimaradt?