Szabadlábon marad a korrupcióval gyanúsított marosvásárhelyi szívsebész

Nem rendelt el a vádhatóság semmilyen kényszerítő intézkedést a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IUBCvT) korrupcióval gyanúsított sebésze ellen - nyilatkozta kedden a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség szóvivője.

Gheorghe Costea ügyész elmondta, hétfőn öt házkutatást tartottak, okiratokat foglaltak le. Ugyanakkor okiratokat kértek ki a transzplantációs intézettől is, és amint rendelkezésükre bocsátják ezeket, eldől, hogy kiket hívnak be kihallgatásra.

A szóvivő tájékoztatása szerint egy feljelentés alapján vizsgálódnak a szívsebész ügyében, akit korrupcióval, pontosabban csúszópénz elfogadásával gyanúsítanak. „Nem igaz, hogy vadászpuskákat foglaltunk le, csupán okiratokat vittünk el" - nyilatkozta a sajtónak Gheorghe Costea.

Hétfőn öt helyszínen, köztük a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnél (IUBCvT) is házkutatást tartott a belügyminisztérium keretében tevékenykedő Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) egy korrupcióval gyanúsított orvos ügyében.

A gyanú szerint M. M. L. szívsebész több ízben is pénzt fogadott el azért, hogy elvégezze a szükséges beavatkozást főleg kiskorú páciensein. A vizsgálatok célja fényt deríteni mindegyik ilyen esetre, kideríteni, milyen összegű haszonra tett szert az orvos a feltételezett bűncselekmények révén, illetve azonosítani és kihallgatni a tanúkat - írta hétfői közleményében a DGA. 

Kapcsolódók

Kimaradt?