A hegyimentők találták meg az eltévedt magyarországi turistákat

Öt magyar állampolgárságú turista, két kiskorú és három felnőtt tévedt el a Menyháza- Vaskohsziklás régióban pénteken délután. A Bihar megyei hegyimentők két órás keresés után találták meg őket.

Claudiu Pop Bihar megyei prefektus az Agerpresnek elmondta, az eltévedt turistákat a Bihar megyei Susd településtől 10 kilométerre, az Arad megyei Menyházától 15 kilométerre találták meg. A magyarországiak Menyháza felől érkeztek, és Aranyosláposra szerettek volna elérni, azonban eltévedtek egy erdei úton.

A prefektus információi szerint az autójukban lévő GPS okozta a galibát. A turisták kiszálltak a gépkocsiból, és gyalog mentek tovább. Út közben találkoztak egy fakitermelő munkással, aki elmagyarázta, hogy forduljanak vissza, mert nem jó irányba tartanak.

A Bihar megyei Crişana Készenléti Felügyelőség (ISU) felvette a kapcsolatot a munkással, és felhívták a vaskohsziklási tűzoltóságot. „A hegyimentők értek ki hozzájuk leghamarabb, és megmentették őket" - nyilatkozta az Agerpresnek Alin Nemeş, az ISU vezetője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?