A háromszékiek támogatják Porcsalmi Bálintot

Az RMDSZ háromszéki szervezete a szombati Szövetségi Képviselők Tanácsában megszavazza Porcsalmi Bálint ügyvezető elnökké való kinevezését és a következőkben segíti őt munkája során – jelentette ki Tamás Sándor. Az RMDSZ háromszéki szervezetének vezetője, Kovászna megyei tanácselnök a csütörtöki „Megyeinfón” kifejtette: a szövetségen belül nagy izgalom előzte meg azt, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök kit nevesít a tisztségéről lemondott Kovács Péter ügyvezető elnökhelyébe.

Tamás Sándor elmondta: Porcsalmi Bálinttal több mint tíz éve dolgoznak együtt, az ügyvezető elnöki tisztség várományosának van tudása és terepismerete a feladat ellátásához. A háromszéki RMDSZ elnök rámutatott, hogy Porcsalmi Bálint volt az, aki kitalálta az új fejezet és újratervezés programokat, így most ügyvezető elnökké való kinevezésekor a kivitelezője is lehet az RMDSZ újratervezésének.

Tamás Sándor a csütörtöki „megyeinfón” bejelentette, hogy az SZKT háromszéki küldöttei szombaton megszavazzák és támogatják Porcsalmi Bálint kinevezését segíteni kívánják a munkájában. „Érezhető, hogy a változások felől fúj a szél az RMDSZ-ben, a parlamenti választásokat követően változások történnek a szövetség belső struktúrájában és személyzeti állományában is”, mondta Tamás Sándor.

Tapasztalatból nincs hiány

A 36 éves Porcsalmi Bálint politikai és kommunikációs tanácsadóként dolgozik – stratégiai tervezéssel, kampányszervezéssel segíti döntéshozók, közszereplők és szervezetek tevékenységét. Politikai tevékenysége és szakmai karrierje szorosan kötődik az RMDSZ-hez. Az elmúlt tizenhét évben az RMDSZ minden kampányában részt vett: szervezőként, koordinátorként, az utóbbi években pedig külső tanácsadóként segítette az önkormányzati, parlamenti, európai parlamenti és államelnökjelöltek munkáját.

Korábban három évig volt az RMDSZ ügyvezető alelnöke: előbb a szórvány, majd az önkormányzati főosztályt vezette. Hat évet Bukarestben dolgozott: Nagy Zsolt informatikai miniszter, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnökeként; 2007-ben hírközlési államtitkárnak nevezték ki.

Az elmúlt három évben dolgozott az ukrajnai elnökválasztási, a bécsi önkormányzati, valamint a szerbiai parlamenti kampányban; de több ízben szervezett kampányokat és politikai akciókat Bulgáriában, Szlovákiában, Horvátországban, Litvániában, Moldvában és Bosznia-Hercegovinában; aktivistákat és jelölteket készített fel Jordániában, Szomáliában és Mongóliában is. Hét éve az amerikai International Republican Institute trénereként politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben tart nemzetközi előadásokat, képzéseket – közel negyven politikai szervezet vezetőivel, tagjaival dolgozott együtt.

Porcsalmi Bálint 36 éves, Kolozsváron született, Zilahon nőtt fel és ott járt iskolába. Politológusi diplomáját a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen szerezte, szakdolgozatát az előválasztási kampánykommunikációból írta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?