Újraindul A 40 milliós játszma a TV2-n

A TV2 két évvel ezelőtt debütált játék-showja, általános műveltségi vetélkedője, A 40 milliós játszma nemsokára visszatér a képernyőre – új részekkel, amelyekhez új játékosokat várnak.

40millios kint

2010 és 2011 nagy sikerű műsorába a 40millios@tv2.hu email címen jelentkezhetnek azok, akik készen állnak arra, hogy dacolva a pénznyelővel, megnyerjék a főnyereményt, a 40 millió forintot.  A műsor házigazdája az új évadban is Rákóczi Feri lesz.

„Ez a műsor nagy kedvencem volt, örülök, hogy újra képernyőre kerül! A 40 milliós játszma egy pörgős, fordulatokkal teli game show, amiben játékosként és műsorvezetőként is izgalmas részt venni”– mondta A 40 milliós játszma műsorvezetője, Rákóczi Feri.

40milliosA játékban játékospárok vesznek részt. 8 kérdést kell helyesen megválaszolni, minden kérdés előtt 2 témakör közül kell választani. A témakör kiválasztása után a 4. kérdésig 4 lehetséges válasz jelenik meg a monitorokon, az ötödik, hatodik és hetedik kérdésnél csak 3, az utolsó kérdésnél csak 2. A játékosok kérdéseket kapnak, a 40 millió Ft-ot a helyesnek gondolt válasz előtti csapóajtóra kell helyezniük. Ha a játékosok nem biztosak a helyes válaszban, több csapóajtóra is rakhatják a pénzt, de legalább egy csapóajtót szabadon kell hagyniuk. Minden kérdésnél 1 perc a gondolkodási idő, ha az idő elteltével maradt pénz, amely nem csapóajtón van, azt elveszi a műsorvezető. Ezután (egyesével vagy egyszerre) kinyílnak a csapóajtók. Ha egy olyan csapóajtó nyílik ki, amin van pénz, azt elnyeli a pénznyelő. Ha a helyes válaszra nem raknak pénzt a játékosok, és így mindet elvesztik, vége a játéknak. Ha az utolsó kérdés után maradt pénzük, azt elvihetik.  

A nagy népszerűségnek örvendő game show 2010-ben és 2011-ben is futott a TV2 képernyőjén egy-egy évad erejéig. Bár a 40 milliós főnyereményt eddig senkinek sem sikerült megnyernie, a két évad tizennyolc győztese összesen 74 millió forinttal lett gazdagabb. A legszerencsésebb két versenyző 14-14 millió forinttal távozott, míg a legkisebb összeget elnyerők szintén hét számjegyű összeget, 1-1 millió forintot vihettek haza.

Hogy idén sikerül-e elvinnie valakinek a 40 milliós álomnyereményt? Hamarosan kiderül!

 

Kimaradt?