Kirúgná a hókotró céget az Arad megyei önkormányzat

A szombat reggel óta tartó havazás miatt az Arad Megyei Tanács elnöke több beosztottjával együtt ellenőrizte az utak takarítását a megye több útszakaszán.

A tapasztaltakkal elégedetlen Iustin Cionca délben közleményben közölte, hogy mindent megtesznek azért, hogy felbontsák a szerződést a hókotrásra kiírt versenytárgyalást megnyerő céggel.

A megyei tanács elnöke azt nehezményezte, hogy bár több mint 10 centiméter a hóvastagság sok helyütt az utakon, egyes szakaszokon egyáltalán nem találkoztak hókotrókkal, illetve a csúszásgátló anyagot szóró járművek üresen, azaz teljesen feleslegesen járnak. A cég vezetőjét nem tudták elérni.

A gond csak az, hogy tartalék megoldás nincs, vagyis az adott vállalat – amelyet „megörökölt” a megyei tanács az előző vezetőségtől – egyelőre az egyetlen, amelyik hókotrást végezhet a megye útjain. Cionca szerint a tanács jogászai keresik a megoldást.

A szóban forgó 7,11 millió lejes szerződést a korábbi adminisztráció kötötte és 2017. március 31-ig szólt, a megye összesen 1.073 kilométeres úthálózatának hótalanítására. 

 

Kimaradt?