Diákok rongálhatták meg a sepsiszentgyörgyi jégsárkányt

Egy fiatalokból álló csoport rongálta meg fényes nappal  a Sepsiszentgyörgy főterén december végén felállított jégsárkány szobor előtti évszámot.

A tetteseket lefilmezték a térfigyelő kamerák, amelyeken jól látható, hogy kedden 15.30-kor, egy vélhetően diákokból álló csoport a Művészeti Líceum felől érkezik a főtérre, és a jégsárkány szoborhoz érve egyikük ledönti az ugyancsak jégből kifaragott 2017-es évszám 1-es és 7-es számait, nyilatkozta Hadnagy István. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője szerint a rongálást tanusító felvételeket átadták a jégsárkány szobrot megrendelő városházának, amely eldönti, hogy miként jár el a tettesek ellen.

Barta Mónika, a Városimázs Iroda vezetője a Maszolnak elmondta a jégből készült szobor múlandó alkotás, így várható volt, hogy előbb utóbb összetörik, de tapasztalatok szerint a sepsiszentgyörgyiek megszerették, vigyáztak rá, és mindeddig nem esett baja. Hozzátette: felvették a kapcsolatot a jégsárkányt készítő konstancai Iulian Tănase jégszobrásszal, és keresik a lehetőséget a megrongált évszámok helyreállítására. Ha ez nem sikerül, eltávolítják a megmaradt 20-as számot, mivel így annak nincs értelme.

A sepsiszentgyörgyieket felháborította a jégsárkány szobor megrongálása, többen a közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket, de miközben a megrongált jégsárkány szobrot fotóztuk többen megrökönyödésüket fejezték ki az eset miatt. Mint arról beszámoltunk, a 12 óriás jégtömbből készült két és fél méter magas jégsárkány szobrot az óév utolsó napjaiban állították fel Sepsiszentgyörgy főterén.

Az IceArt Románia mozgalom művésze Iulian Tănase a népes közönség előtt dübörgő rockzenei aláfestéssel adta meg a jégsárkány végső formáját és faragta ki a most megrongált 2017-es évszámot. Az elmúlt hetekben a sepsiszentgyörgyiek és a városba látogatók rengeteg fotót készítettek és osztottak meg a Facebookon a jégsárkányról, amely a város jelképévé vált.

Kapcsolódók

Kimaradt?