Az eddigieknél is alacsonyabbra zuhan kedden a hőmérséklet

Az idei tél talán leghidegebb reggelére ébredünk kedden, amikor a hőmérő higanyszála az előrejelzések szerint -28 fokot fog mutatni - jelentette be az országos meteorológiai szolgálattól Elena Mateescu.

A vezérigazgató a belügyminisztérium videókonferenciáján elmondta, a következő három napban extrém hideg és fagy lesz. A nappali hőmérsékleti értékek is bőven mínusz (-10 és -16 Celsius fok) alatt lesznek. Vasárnap reggelre -21 fokra is lehűlhet, kedden reggel pedig -28 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála. 

Az extrém hideg mellett a szél sem fog kímélni bennünket, ugyanakkor további a havazásra is számíthatunk. 

Sorin Grindeanu miniszterelnök felhívta az illetékes központi és helyi hatóságok figyelmét, legyenek állandó készenlétben a napokban a kedvezőtlen időjárási körülmények okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében. 

Azt kérte Sorin Grindeanu a sürgősségi esetek országos bizottságának távkonferenciáján jelen levő miniszterektől, úgy kezeljenek minden helyzetet, mintha családtagjaik lennének érintettek, a prefektusokat pedig felelős hozzáállásra intette. 

A kormányfő elmondta, jelen pillanatban az okozza a legnagyobb problémát, hogy továbbra is zárva van a Bukarestet Konstacával összekötő A2-es autópálya, illetve hogy több ezer háztartásnak még mindig nélkülöznie kell az áramszolgáltatást. 

"E tekintetben javul a helyzet. Míg tegnap 160.000 háztartásban nem volt áram, ma 13 óra körül kevesebb mint 50.000, 16 órakor pedig kevesebb mint 20.000 fogyasztó volt elektromos áram nélkül" - mondta Grindeanu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?