Kisgyerekes családot mentettek meg a csendőrök a fagytól

A fagy elől mentettek meg a besztercei csendőrök egy kétgyerekes családot.

A két, árvaházban felnőtt szülőt és a hat hónapos, valamint egy éves és két hónapos kisgyereket a besztercei vonatállomás környékén vették észre, amint egy padon üldögéltek - írja az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közleményében a Beszterce-Naszód megyei csendőrség. 

A 30 és 18 éves szülők a nagyszebeni és a kolozsvári árvaházban nőttek fel. Nincsenek összeházasodva, de két kiskorú gyerekük van, és általában napszámosként dolgoznak. 

A csendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egyik vonatra sem ül fel a család. Igazoltatás után a szülők elmondták, hogy Jád közelében dolgoztak egy farmon, azonban már nem tartottak igényt munkájukra. A rendkívüli hideg időjárásra való tekintettel a csendőrök bekísérték őket egy biztonságos szállásra. 

A két gyereket és édesanyjukat a gyermekvédelmi központban helyezték el, a férfi a rehabilitációs központban kapott ideiglenesen helyet. A csendőrök élelmiszert és édességeket is vásároltak a gyerekeknek. 

"A nagy éjszakai fagyokra való tekintettel a csendőrök minden hajléktalan személyen segítenek, hogy biztonságban legyenek" - írja a csendőrség közleményében. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?