Erőszakkal hízlalják lányaikat

Míg a világ nagy részén a nők többsége azon fáradozik, hogy minél karcsúbb legyen, addig egy nyugat-afrikai ország tagjai azzal vannak elfoglalva, hogy óriási méretűre hizlalják asszonyaikat.

kover etetesA nőjogi szervezetek nemcsak az anorexiás lányok reklámozásával veszik fel a harcot, hanem a kislányok hízlalása ellen is felszólalnak. Az afrikai Mauritániában a lánynak született gyerekeket, már ötéves koruktól kezdve kegyetlen hízókúrára fogják – írja az Oddity Central.

A kislányokat nem csupán saját szüleik etetik hizlaló ételekkel, hanem az iskolai szünetekben hízótáborba kell menniük. Itt heteken keresztül brutális módszerekkel tömik őket.

koverno szepEgy nap alatt egy gyereknek többek között két kiló cukrozott, vajjal kevert kölest kell megennie és 20 liter tevetejet inna. A tábor vezetői ha kell lenyomják a lányok torkán az ételt és addig nem engedik el, míg a napi kalória adag biztosan be nem kerül a gyerekek szervezetébe.

A gyerekeknek azért kell keresztülmenniük ezen a több éven keresztül tartó megpróbáltatáson, mert az ország lakói úgy vélik, egy nő testmérete határozza meg mekkora helyet foglal el férje szívében. 

Kimaradt?