Rajtol az olimpiász, egyetemi tanárok is segítenek a diákoknak

Szombaton kezdődik a tantárgyolimpia helyi szakasza Kolozs megyében, a csillagászat, földrajz és fizika területén otthonosan mozgó diákok mérik össze tudásukat. Mivel a megmérettetésnek ebben a fázisában még nem nincsenek országos szintű egységes tételek, a megyei tanfelügyelőségek maguk döntik el, mikor tartják a helyi rostálást, ahonnan a legjobban felkészült diákok kerülnek tovább a megyei, majd országos versenyre. A tantárgyolimpiák országos megmérettetése a tavaszi vakációt megelőző „Tanítás másként” hét idején kezdődik.olimpiada scolara

Hargita megye főtanfelügyelősége prioritásként kezeli az idén érettségizők tanulmányi helyzetét, ezért minden energiát arra összpontosítanak, hogy a vizsgatantárgyakból megfelelő szintre segítsék a végzősöket – tudtuk meg Bartolf Hedwig Hargita megye főtanfelügyelőjétől, aki hozzátette, éppen emiatt a megyében február elejére tervezik a megmérettetést. „A felkészülés azonban már javában zajlik, minden iskolában az adott szaknak megfelelő tanár kiválasztja a legjobban teljesítő diákjait, akikre a szokásosnál is fokozottabban figyel” - fogalmazott a főtanfelügyelő. Hangsúlyozta, a tantárgyversenyeken a Hargita megyei iskolák diákjai magyar nyelv és irodalomból, németből, angolból, román nyelv és irodalomból illetve matematikából rendre szép eredményeket érnek el, köztük szép számmal országos elismeréseket is.

Míg a Kolozs megyei diákok „olimpiászra” való felkészítésében egyetemi tanárok is részt vesznek, Hargita megyében a Sapientia Egyetem az idei érettségire való felkészülésben segíti a diákokat románból és a matematikából, mert ezekből a tantárgyakból teljesítettek a leggyengébben a 2012-es érettségin a diákok.

Kimaradt?