Kipipálta a „bakancslistát”, mielőtt meghalt

A tizenhét éves brit Alice Pyne hat évig küzdött nyirokmirigy-rákkal. Január 12-én hunyt el, miután minden álmát megvalósította.

alice kutyussal

A bakancslista című filmből vette az ötletet az ulverstoni lány, hogy listát írjon mindarról, amit szeretne még halála előtt megtenni, megtapasztalni. Tizennyolc dolgot írt fel, amelyeket meg is valósított, ha néha be is kellett vetnie egy-egy frappáns cselt: szeretett volna például eljutni egy kenyai szafarira, de csak egy kenti vadasparkba sikerült – átkeresztelte, „Kent-yának”.

Alice robb

A listára felírt legtöbb dolgot azonban ténylegesen sikerült elérnie. Volt csokigyárban, elvitte kutyáját egy labrador-versenyre, találkozott a Take That együttes tagjaival, cápákkal is úszott, kapott egy bíbor iPadet, na meg elment egy profi fodrászhoz. A listát egy kanadai bálnalessel fejezte be.

alice-pyne-pa

Január elsején azt írta blogján, hogy nagyon szeretne még élni, január 12-én azonban már a szülei bejegyzése került az oldalra, amelyben közölték: lányuk meghalt. A hírre több ezren reagáltak a Twitteren, köztük hírességek is, akik jótékonysági munkája miatt hallottak a lányról. Pyne ugyanis nemcsak magával törődött: adománygyűjtő akció is szerepelt a listáján. Tavaly százezer fontot gyűjtött beteg gyerekeknek, amiért húgával állami kitüntetést is kapott.

Kimaradt?