Ők az év első kisbabái - Székelyudvarhelyen kislány született

Vasárnap, január elsején este született meg az év első babája Székelyudvarhelyen: a gyergyóditrói Csibi Kamilla, 3,65 kilogrammal és 52 centiméterrel jött a világra - tájékoztat a Székelyhon

A lap megkereste a kórházban a mosolygós kislányt és édesanyját. A 26 éves anyuka elmondta, családjával nagyon várták a kislányt, hiszen december 30-ra volt a szülés beütemezve. Végül január elsején, este fél tízkor született meg császármetszéssel a gyergyóditrói anyuka első gyereke. Rá tíz percre született az év első udvarhelyszéki babája, a homoródszentmártoni Király Kristóf, 4 kilogrammal és 55 centiméteres hosszúsággal.

Gyergyószentmiklóson kisfiú született az év első napján, és Maroshévízre viszik haza. A kisfiú 3,95 kilogrammal és 54 centiméteresen született. 

Arad megyében ikerpár született

Hétfőn jött világra az Arad megyei sürgősségi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán az év első Arad megyei ikerpárja - tájékoztatott Gheorghe Furău osztályvezető orvos. 

Alexandra és Ştefan Gusteát császármetszéssel segítették a világra - tette hozzá az orvos. 

Az év első napján egyébként hat gyermek született a kórházban. Az év elsőszülöttje kislány: Sophia Alexandra Melania Maga hajnali 3 óra 15 perckor született, egy Aradon élő család ötödik gyermekeként. Az újszülöttek és az édesanyák egyaránt jó egészségnek örvendenek - mondta még Gheorghe Furău.

Magyar az év elsőszülöttje Szatmár megyében

Kislány az év elsőszülöttje Szatmár megyében, a család kilencedik gyermekeként jött a világra - tájékoztat közleményében a Szatmár megyei sürgősségi kórház. 

A kislány január elsején 0 óra 35 perckor született császármetszéssel. 2,85 kg-os súllyal, és a Rita nevet kapta. 34 éves édesanyja előtte nyolc gyermeknek adott életet, a legnagyobbik közülük 11 éves - mutat rá a közlemény. 

Január elsején és másodikán összesen öt gyermeket segítettek a világra a kórház orvosai. Az újszülöttek közül három kislány, kettő kisfiú. 

Kimaradt?