Jól végződött az év két bihari egyesületnek

Lassan hagyománynak számít, hogy az év utolsó előtti napján Nagyváradon Schmidt Katalin, a brüsszeli székhelyű NATO Charity Bazaar képviselője átadja a csekkeket a tőlük támogatást nyert civil szervezetek képviselőinek.

Idén 213,8 ezer eurót gyűjtöttek össze a NATO Charity Bazaar képviselői, ebből az összegből összesen 26 civil szervezet – hat belga és húsz más országban működő – pályázata kapott támogatást, közülük két Bihar megyei is.

9790 euró támogatást kapott a Haţieganu–Pápai Páriz Egyesület, amely margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház nonprofit civil szervezete. Ők a támogatásból a kórház intenzív osztályának egy betegkövető monitort, illetve a gyermekosztálynak két infúziós készüléket vásárolnak.

A másik Bihar megyei nyertes a Curcubeul Copiilor Egyesület. Ez egy sérült gyermekek részére kialakított központot működtet, a 9660 eurós támogatásból oda vásárolnak majd bútorokat.

A NATO Charity Bazaar egyébként 2005 óta összesen 108 belga és 161 nemzetközi egyesület és alapítvány működését támogatta, tevékenységükről részletesebben honlapjukon olvashatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?