A romániai lakosok fele otthon ünnepli az újévet, tévét nézve

A romániai lakosok 48 százaléka otthon ünnepli az újévet, a család, barátok és rokonságuk körében, míg 9 százalékuk válaszolta azt, hogy a városban fog szilveszterezni - derül ki az E.ON vállalat nyolc országban készített felméréséből. 

Az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény szerint a magyarországi lakosok is inkább otthonukban köszöntik az újévet, azonban a romániai lakosokhoz képest kétszer annyian látogatnak ki az önkormányzatok által szervezett óévbúcsúztató ünnepségre. 

A megkérdezett csehek 43 százaléka és az olaszok 40 százaléka nyilatkozta azt, hogy inkább otthon marad az év végén, míg a németországi lakosok csupán egyharmada tölti saját lakásán a szilvesztert. 

A felmérésből az is kiderül, hogy a román és cseh lakosság körében népszerűek az év végi televíziós műsorok, 33 és 30 százalékuk fogja követni a szórakoztató műsorokat. Ezzel ellentétben az olaszoknak csak 9 százaléka nyilatkozta azt, hogy tévézni fog szilveszter estéjén. 

"Annak ellenére, hogy az üdülőtelepeken található szálláshelyeket teljes mértékben lefoglalták, a szilveszter környéki periódus mégsem nevezhető vakációs időszaknak Európában. A németországi lakosság csupán hat százaléka megy kirándulni vagy egyéb tevékenységet tervez és ez az arány magasabb, mint Európa többi tagállamában. A romániai lakosságnak négy százaléka megy kirándulni, míg a megkérdezett csehek, magyarok, olaszok 3 százaléka vakációzik ebben az időszakban. Nagyon sok személy válaszolta azt, hogy semmilyen terve nincs az év végére (britek 30 százaléka, törökök 23 százaléka, németek 18 százaléka, románok 11 százaléka)" - mutat rá a közlemény. 

A felmérést az E.ON és a Kantar EMNID végezte. 2016 decemberében Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Csehországban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon körülbelül 8000 embert kérdeztek szilveszteri terveikről. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?