Több ezer rászorulónak adományoz élelmiszert és tisztálkodási szereket a Vöröskereszt

A téli ünnepek alkalmából több mint 2.700 rászorulónak adományoz élelmiszercsomagot és tisztálkodási szereket Argeş, Bihar, Brassó, Dolj, Hunyad, Iaşi, Prahova, Szatmár, Szeben megyében és Bukarest negyedik körzetében a Román Vöröskereszt - írja az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében a segélyszervezet. 

Az idézett forrás szerint a rászoruló személyeket a Vöröskereszt fiókszervezetei és a gyermekjogvédelmi vezérigazgatóság (DGASPC) megyei szervezeteinek segítségével választották ki. 

Az adományozás az Auchan Románia Mobilizatron nevet viselő kampányának keretében zajlott. 

"Az éhezés küszöbén élő több ezer család számára ez a csomag nagy segítséget jelent, akár egy hónapig is élhet egy-egy család ebből az élelmiszeradományból" - nyilatkozta Ioan Silviu Lefter, a Román Vöröskereszt igazgatója. 

Az áruházlánc kampányában körülbelül 600.000 személyt vett részt a 18 városban található 33 áruház valamelyikében. A vásárlók megszavazhatták, hogy az áruház által felajánlott összeg hova kerüljön. A lakosságnak köszönhetően az Auchan 10 éves romániai évfordulójának alkalmából felajánlott 200.000 eurót a Román Vöröskeresztnek adományozták. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?