A monacói hercegnek nem tetszik az anyjáról szóló film

Jövőre kerülhet mozivászonra a Grace Kelly című hollywoodi film, amely II. Albert monacói herceg édesanyjának életéről szól. A herceg és testvérei azonban több ponton is kritizálták az alkotást, amelynek mégsem változtattak egyetlen jelenetén sem.

grace Nicole-Kidman-KellyA herceg és lánytestvérei közleményt adtak ki, amelyben leszögezték: a film semmiképpen sem tekinthető Grace Kelly életrajzának, hisz életének csak egy átírt, fölöslegesen kiszínezett részét mutatja be, emellett súlyos történelmi pontatlanságokat is tartalmaz, sőt számos jelenet merő kitaláció.

Oliver Dahan rendező Nicole Kidmanre ruházta a hercegné szerepét, aki a világ egyik leghíresebb filmcsillaga volt, amikor 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez. „Ami különösen érdekes volt számomra a filmben, az Grace Kelly útja a színészi pályától a hercegi palotáig, illetve az az időszak, amikor lemond a karrierjéről, gyermekeket vállal, közben pedig küzd a hiányérzettel, ami abból fakad, hogy nem űzheti tovább szenvedélyét, nem játszhat” - nyilatkozott Nicole Kidman, aki szintén nem látja életrajzi filmnek az alkotást, de ez nem zavarja különösebben.grace par

A hercegi családot annál inkább, számos változtatást javasolt a forgatókönyvben, amelyeket az alkotók figyelmen kívül hagytak.

A film Grace kelly életének azt a szakaszát idézi fel, amikor a franciák számára adóparadicsomot jelentő hercegség feszült viszonyba került Franciaországgal. A produkció elsősorban azt emeli ki, hogyan támogatta férjét a fiatal hercegné a kínos diplomáciai botrány megoldásában. Grace Kelly 52 esztendős korában, 1982-ben hunyt el autóbaleset következtében.

 

Kimaradt?