Csökkent a szentestén elkövetett erőszakos bűncselekmények száma

A szenteste elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 24 százalékkal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva.

Ez annak is köszönhető, hogy több mint 10.300 rendőr teljesített szolgálatot, a szokásos beosztáson felül, a karácsonyi időszakban. A rendőrök a vallásos megmozdulások helyszínein, a tömegeket vonzó helyszíneken és az országutakon is figyelemmel kísérték a közrend betartását - írja az Agerpres hírügynökségnek küldött tájékoztatójában az Országos Rendőr-felügyelőség.

A járőröző csapatok, a forgalmi- és a közszállítási rendőrök feladata az volt, hogy megelőzzék az ünnepek alatt a lakosság nyugalmát zavaró eseményeket.

Az Országos rendőr-felügyelőség közleménye szerint a rendőrök aktív részvételének köszönhetően a karácsony első napján észlelt kihágások és bűncselekmények száma 24 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A súlyos közúti balesetek száma 14%-kkal csökkent ebben az időszakban az elmúlt évekhez viszonyítva. 

A román rendőrség hétfőn leginkább a forgalmi dugók elkerülésére és a balesetek megelőzésére fekteti a hangsúlyt. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot, hogy tájékozódjanak az utak állapotáról, mielőtt hosszabb útnak indulnak, gépjárművüket szereljék fel a téli viszonyoknak megfelelően és kövessék a közlekedési rendőrök utasításait - áll a rendőrség közleményében. 

Kimaradt?