Johannis: találhatunk okot az optimizmusra

Hozzon a karácsony boldogságot és lelki békét, a családon belül is - kívánta Klaus Johannis államfő Facebook-oldalára feltöltött karácsonyi köszöntőbeszédében.

"A kereszténység ünnepe, az Úr születése hozzon minket közelebb egymáshoz. Hozzon a karácsony boldogságot és lelki békét, a családon belül is. Gondoljunk az egyedülállókra, az elkeseredettekre, a fedél nélküliekre és remény nélküiekre" - fogalmazott az államfő.

Klaus Johannis úgy fogalmazott, találhatunk okot az optimizmusra, és erőt arra, hogy egy jobb társadalomért egyesítsük erőinket.

Johannis államfő üzenetet küldött szombaton hanuka ünnepe alkalmából is. "Hanuka ünnepe alkalmából békét, örömet és bőséget kívánok a romániai zsidó közösségnek" - mondta üzenetében az államfő. Hangsúlyozta: a hanuka elmélkedésre és hálára késztet, ugyanakkor egy megpróbált nép évszázadokon át tartó diadalára emlékeztet. "Kívánom, hogy ez a nyolc nap, amely alatt a zsidó nép a fény győzelmét ünnepli, alkalmat szolgáltasson az együttlétre a családban, a szent templom körül és a közösségben" - zárta üzenetét az államfő - írja az Agerpres.

Kapcsolódók

Kimaradt?