Hurrá, képviselő vagyok! A parlamenti „gólyák” tudósítanak Bukarestből

Az RMDSZ-nek tizenkét képviselője és három szenátora van, akik talán életükben egyszer sem jártak még a parlamentben. Többségük már az első munkanapon előkapta okostelefonját, és Facebookon tudósított az élményeiről.

A legfiatalabb RMDSZ-es honatyát, Apjok Norbert Máramaros megyei képviselőt már az első napokban mélyvízbe vetették. Legalábbis a facebookos tudósítása szerint: 

Benkő Erika volt a másik fiatal politikus, aki szelfit készített magáról a parlamenti ülésen. A háromszéki képviselő "Hajrá Székelyföld!"-del zárta bukaresti tudósítását: 

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke első bukaresti facebookos tudósításában egy turista ártatlanságával csodálkozott rá a főváros rejtett szépségeire: 

A Maros megyei képviselő másnap már bemelegedett, előjött belőle a politikus. Élete első interjúja is elkészült a parlamentben: 

Csoma Botondban is a turista szólalt meg az első napon, legalábbis a fotói ezt üzenik: 

A Kolozs megyei képviselő csütörtökön már szabályos parlamenti tudósítást posztolt a közösségi oldalra: 

Csép Andrea Éva már az első plénumon fotózott. Az előtte lévő széksorban két kollégája, Szabó Ödön és Korodi Attila beszélget: 
A Maros megyei képviselő másnap már megkért valakit, hogy fotózza le az eskütételét: 

Kulcsár Terza József csak a második napon jelentezett be "élőben" Facebookra Bukarestből. Jó érzékkel akkor, amikor már hírértéke is volt a tudósításának. Az MPP háromszéki képviselője mindenki tudtára adta, hogy magyar nyelvű Bibliára és a székely zászlóra tett kézzel mondta ela fogadalmát: 

Magyar Lóránd Szatmár megyei képviselő szintén megkért valakit, hogy fotózza le eskütétel közben. Gyorsan tett néhány ígéretet is: 

Császár Károly újdonsült Maros megyei szenátorban nyoma sincs a narciszizmusnak. Beérte az új frakciókat bemutató RMDSZ-videó posztolásával. Ugyanígy járt el szenátortársa, Novák Csaba Zoltán és Vass Levente képviselő is: 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?